fashion lifestyle interior

Lifestyle: Laat je huis je persoonlijkheid verbeelden

We willen allemaal een huis wat past bij onze persoonlijkheid en waar we ons compleet in thuis voelen. Of je nu gaat verhuizen of gewoon je huis van nieuw elan wilt voorzien. Je huis inrichten is leuk, maar ook best wel moeilijk. Hoe krijg je het nou voor elkaar om net zo’n mooi huis te krijgen als huizen die je ziet op Pinterest, op televisie of in Magazines. Om je een handje te helpen geven we je graag wat tips. 

 

Wees je bewust van je stijl

Of je nu houdt van een strak, modern, landelijk, scandinavisch of vintage interieur. Het is goed om je bewust te zijn van je stijl. Zo kan je gerichter zoeken naar inspiratie en voorbeelden. Als je kiest voor een stijl of een mix aan stijlen en je hier gericht naar kan zoeken zal je ook zien dat je sneller dingen bij elkaar kan stijlen. Zo zorg je ervoor dat je huis niet van alles wat heeft en het net niet helemaal lekker bij elkaar past, maar dat je hier een lijn in terug ziet. Natuurlijk zijn er ook genoeg mensen die van alles wat een mooi interieur kunnen maken, maar dat is zeker niet voor iedereen weggelegd. Kijk bijvoorbeeld eens op Wonen Online voor inspiratie en stijlingstips. 

 

Planten, planten en nog eens planten

Wat voor interieur je ook hebt, een huis zonder planten kan volgens ons echt niet meer. Planten geven zoveel karakter aan je huis, maken een huis een huis en fleuren hoekjes op met kleur. Daarnaast zijn planten ook gewoon erg goed voor de luchtkwaliteit in je huis. Nare geurtjes en giftige stoffen worden uit de lucht gefilterd. Doktoren zeggen zelfs dat planten in huis significant bijdragen aan je gezondheid en gemoedstoestand. Natuurlijk zitten we nu in een wat lastige situatie waardoor we niet meer gemakkelijk naar het tuincentrum kunnen gaan. Gelukkig zijn er genoeg opties om planten tegenwoordig te bestellen. Kamerplanten bestellen doen wij bijvoorbeeld bij Pots&Plants. Zij hebben zelfs planten voor de moeilijkste plekjes in huis, schaduwrijke plekken. Bekijk hier de schaduwplanten.

 

Ga eens opzoek naar meubels buiten de gebaande paden

Veel mensen komen niet verder dan de Ikea, Leen Bakker en Kwantum. Wat natuurlijk niet uitmaakt, maar er zijn zoveel plekjes waar je mooie spullen kan kopen. En hoe leuk is het als je net dat ene pareltje tegenkomt bij bijvoorbeeld een kringloopwinkel. Goed voor de portemonnee, goed voor de samenleving en ook nog eens goed voor het milieu.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *