Trends op de huidige huizenmarkt

Trends op de huidige huizenmarkt

 

Nu de huizenmarkt op de kop staat, moeten er snel meer huizen bijgebouwd worden. Dat resulteert in grote nieuwbouwwijken die uit de grond gestampt worden. De prijzen voor deze huizen zijn haast niet meer betaalbaar. Welke trends zien we nou terugkomen in al die nieuwbouwhuizen die er tegenwoordig gebouwd worden?

Grote ruimtes

Nieuwbouwwoningen worden vaak ruim opgezet en de tussenwanden binnen in het huis worden zoveel mogelijk beperkt. Dat resulteert in grote open ruimtes die een dubbele functie kunnen bekleden. Een voorbeeld is een grote open woonkeuken met een kookeiland. Dat kookeiland wordt vervolgens ook als eettafel gebruikt waar mensen aan kunnen ontbijten of avondeten. Ook zie je steeds vaker een badkamer terugkomen in de grootste slaapkamer van het huis. Midden in de kamer wordt dan ineens een bad geplaatst, waarin je de dubbele functie van ruimtes terug ziet komen.

Licht

Licht verkoopt. Mensen houden van lichte ruimtes. De raampartijen worden daardoor steeds groter. Het komt steeds vaker voor dat een complete muur vervangen wordt voor een raampartij van plafond tot de grond. Niet alleen in de ramen zie je dat terug komen, ook in de deuren in huis. Steeds meer worden er grote glazen deuren geplaatst, in combinatie met zwarte stalen frames. Glazen deuren zorgen ook voor meer ruimtelijkheid in de woning.

Inbouwapparatuur

Om alles zo luxe en modern mogelijk te laten lijken, wordt er in keukens steeds meer gebruik gemaakt van inbouwapparatuur. De koelkast en de vaatwasser worden zo geïntegreerd in het meubilair, dat een buitenstaander vaak niet weet welke deur hij moet open trekken om bij de koelkast te kunnen. Ook zie je steeds vaker een gasfornuis of een elektrische kookplaat in het aanrecht verwerkt worden. Zo lijkt het allemaal meer een geheel te worden en heb je niet te maken met snoeren en slangetjes die in het zicht hangen.

Ben jij zelf op zoek naar jouw droomhuis maar heb je deze nog niet gevonden? Een makelaar kan je helpen. Woon je in de omgeving van Apeldoorn? Neem dan eens een kijkje op deze website: https://thomapost.nl/vestiging/makelaar-apeldoorn/

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *