Aanschaftips voor het perfecte overhemd

overhemd

Ben jij van plan een nieuw overhemd aan te schaffen, dan kan dit soms nog wel eens een flinke uitdaging zijn. Toch kun je het jezelf een stuk eenvoudiger maken, door te letten om een aantal zaken. Het is namelijk niet alleen de juiste maat, maar ook de pasvorm en stoffen zijn bepalend of een overhemd wel of niet goed zit. Kortom, voldoende om over na te denken dus! Om je een eind op weg te helpen, hebben we een aantal tips voor je samengesteld, die de aanschaf van een nieuw overhemd een stuk eenvoudiger maken, want laten we eerlijk zijn, een goed overhemd is toch voor iedere man met stijl onmisbaar?

Pasvorm van overhemden

We kennen bij de aanschaf van een overhemd verschillende pasvormen Zo kun je kiezen voor regular, tailored, slim en extra slim fit. Afhankelijk van je eigen postuur, kun je bepalen welk type overhemd het beste bij je past. Vooral wanneer je mager bent, is de keuze voor een slim fit of extra slim fit vaak het meest voor de handliggend. Vooral bij luxe overhemden, die je veelal bij speciale gelegenheden draagt, is het natuurlijk essentieel dat deze goed zitten.

Kies de juiste maat voor je overhemd

Naast de pasvorm, is uiteraard ook de maat erg belangrijk. Dit bepaald natuurlijk voor een groot deel of je overhemd wel of niet goed zit. Logischerwijs betekent dit niet altijd dat de juiste maat ook direct fijn zit. Het kan namelijk heel goed zijn, dat de maat die jij kiest, in combinatie met de pasvorm niet helemaal is wat jij zoekt. Bepaal dus altijd eerst de pasvorm, alvorens je gaat kijken naar de maat.

Kies voor de beste prijskwaliteitverhouding

Uiteraard bepaald het budget voor een groot deel je uiteindelijke keuze. Een luxe overhemd van Gentiluomo, zal logischerwijs een stukje prijziger zijn, dan wanneer je er één aanschaft van een goedkoper merk. Uiteraard betekent dit niet altijd per definitie dat het overhemd niet mooi is. Wel zal je merken dat de kwaliteit en ook duurzaamheid van een wat duurder overhemd vaak stukken beter is. Je kunt dus beter een aantal duurdere overhemden aanschaffen, waar je vervolgens veel langer plezier van hebt, dan goedkopere varianten, die binnen afzienbare tijd enorm moeten inboeten aan kwaliteit.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *