Waardering uiten naar het personeel

Als je een bedrijf met personeel runt, is het ontzettend belangrijk dat het personeel weet hoe belangrijk je hen vindt. Uiteraard moeten negatieve punten benoemd worden, maar ook de positieve punten zijn belangrijk om te noemen. Wanneer dit te weinig gedaan wordt, ervaart het personeel geen binding met het bedrijf en zullen ze sneller overstappen naar een ander bedrijf. Hoe kan je je personeel je waardering laten blijken?

Compliment

Zorg dat je elke dag een gemeend compliment geeft. Uiteraard moet dit wel gemeend zijn, want anders heeft het een averechtse uitwerking. Ga elke dag op zoek naar de positieve punten van de collega en benoem deze. Het is wel het beste als de compliment persoonlijk is afgestemd en het niet een algemeen iets is.

Kerst

December is de ideale maand om je waardering voor je personeel te uiten. Veel bedrijven doen dit door bijvoorbeeld een dertiende maand uit te keren. Zo deelt het personeel mee in de winst die het bedrijf gemaakt heeft. Een dertiende maand uitkeren is niet voor elk bedrijf haalbaar. Een groot en origineel kerstpakket is ook een optie. Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende kerstpakketten te verkrijgen. Ook kan je ervoor kiezen om de kerstpakketten te personaliseren en voor iedereen dus een apart kerstpakket samen te stellen. Op deze manier doe je moeite voor je personeel en neem je de tijd om de persoon goed te leren kennen.

Traktatie

Wanneer iemand van het personeel goed werk heeft geleverd, is het extra leuk als hier bijvoorbeeld een traktatie tegenover staat. De betreffende collega voelt zich trots en de rest van het personeel heeft er ook profijt van. Extra leuk is het als het een zelfgemaakte traktatie is, bijvoorbeeld een zelfgebakken cake of taart. Zo laat je zien dat je graag wat tijd en moeite steekt in het belonen van je personeel.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *