Checklist voor het plannen van je bruiloft

Eindelijk is het zo ver. Je hebt je droomman gevonden en hij heeft je eindelijk gevraagd: jullie gaan trouwen! Voor de meeste vrouwen is het organiseren van een bruiloft toch wel een beetje een meisjesdroom. Toch kan een bruiloft organiseren ook erg stressvol zijn. Er moet namelijk ontzettend veel geregeld worden. Deze checklist neemt wellicht wat stress bij je weg.

Locatie

Een van de belangrijkste dingen die geregeld moet worden, is het vinden van een locatie. Populaire trouwlocaties zijn vaak erg populair en zijn soms voor meer dan een jaar al volgeboekt. Begin dus op tijd met het zoeken naar een locatie. Wil je trouwen in de kerk of in het gemeentehuis? Of denk je aan een kasteel of een mooie locatie in het bos? Alles is mogelijk, maar je moet wel weten wat je wil. Ga bij meerdere mogelijkheden kijken en kies de locatie uit waar jullie je het beste bij voelen.

Kleding

Over het algemeen dragen mannen op hun bruiloft een smoking en vrouwen een trouwjurk. Een trouwjurk heb je vaak maar een keer aan, maar wordt wel veel geld aan uitgegeven. Als bruid wil je wel de mooiste zijn die dag. Je kan je trouwjurk vinden bij Alberto Axu, daar hebben ze een uitgebreid aanbod. Naast de jurk moet je ook denken aan eventuele accessoires. Welke schoenen doe je aan, wil je een diadeem in of een sluier? Je moet vooral dragen waar je je goed bij voelt.

Gastenlijst

Waar ook veel tijd in gaat zitten, is de gastenlijst. Wie wil je uitnodigen en wie niet? Nodig je je collega’s wel uit of juist niet? Zo moeten er continue afwegingen gemaakt worden. Wil je werken met dag gasten en avondgasten, of wil je iedereen er de hele dag bij hebben? Dat zijn allemaal keuzes die gemaakt moeten worden. Houd er wel rekening mee dat hoe meer gasten je hebt, hoe meer geld het gaat kosten. Het belangrijkste is dat je er een mooie dag van maakt en dat je er met een goed gevoel op terug kan kijken.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *