Herenjas

Tips voor het kopen van een goede herenjas

Voor vrouwen is er al veel geschreven over jassen. Maar waar moet een goede herenjas nu aan voldoen. Want mannen zijn misschien wat minder kieskeurig in het kiezen van hun jas, maar waar moet je nou op letten voor je een jas koopt. Hier een aantal tips zodat jij straks de juiste jas koopt.

De maat

Let voordat je een jas koopt goed op de maat. Pas je jas dus eerst voor je hem mee de winkel uit neemt. Kijk voordat je de jas koop of besteld even op het internet om voor jou de juiste maat te zoeken. Dit scheelt je een hoop geld. Mocht je de jas willen wassen zorg er dan voor dat je jas iets groter is zodat hij als hij krimpt ook nog goed zit.

De sluiting

Heb je liever een rits als sluiting of een aantal knopen. Dit maakt uit voor hoe warm je jas jou houdt. Kies je voor een jas met alleen knopen dan zal deze meer wind doorlaten dan een jas met een rits.

De zakken

Vaak heb je een aantal dingen die je standaard in je jas meeneemt. Dingen die je niet mag verliezen. Zorg er dus voor dat je kijkt naar de zakken die in de jas zitten. Zo kun je voorkomen dat je dingen kwijtraakt op de fiets of bij het uitstappen. Denk er verder over na of je liever een aantal binnenzakken hebt waar je spullen in kunt stoppen.

Het merk

Er zijn veel verschillende soorten merken binnen de jassen. Tenson jassen voor heren bijvoorbeeld of Nickelson. Het merk straalt ook een klein beetje uit hoe en wie je bent. Want het is een van de dingen die het eerst opvalt als je buiten loopt. Zorg er dus voor dat je bewust bent van welk merk je draagt en wat mensen hiermee associƫren.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *