Professionele look

3 tips om een professionele look te creëren

Het is niet altijd even makkelijk om jezelf professioneel te kleden, vooral als je het helemaal niet gewend bent. Heb je bijvoorbeeld binnenkort een sollicitatiegesprek voor een belangrijke functie? Dan kan je er meestal niet mee weg komen door simpelweg in een spijkerbroek en t-shirt op te komen dagen. In dit artikel krijg je enkele tips om een professionele uitstraling te creëren.

Schoenen

Indien je voor een zakelijke look gaat zijn schoenen één van de belangrijkste dingen waar je aan moet denken. Je kan niet in je sneakers op komen dagen. Je hoeft niet altijd in de mooiste Giorgio schoenen naar je sollicitatie te gaan, maar het helpt zeker mee met de eerste indruk. Het is zeker een overweging waard, nette schoenen zullen ook belangrijk zijn voor enige zakengesprekken dus je kan er net zo goed vroeg bij zijn en nu alvast nette schoenen kopen.

Kleding

Een no-go voor een zakelijke look zijn toch echt skinny jeans, deze zijn meer gericht op een casual uitstraling. Indien het winter is en een overhemd je iets te koud is, kan je er voor kiezen om een trui met v-hals te dragen, of gewoonweg een colbert. Zorg er bij sokken voor dat je geen sportsokken draagt, dit doet een zakelijke uitstraling niet ten goede. Felgekleurde sokken zijn ook een no-go voor je professionele look. Neutrale kleuren zoals zwart, wit of grijs zijn prima.

Uitstraling

Je uitstraling is zeer belangrijk indien je voor een professionele look gaat. Zorg er voor dat je niet naar de vloer kijkt als je loopt, maak oogcontact met degenen om je heen. Ook de manier waarop je praat kan veel bepalen, praat op een rustig tempo en wacht een klein moment voordat je antwoord geeft op een vraag, dit signaleert dat je er daadwerkelijk over nadenkt.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *