Wat heb je nodig om Hockey te spelen?

Wanneer je hockey wilt spelen is het belangrijk dat je bepaalde dingen beschikbaar hebt. Het is natuurlijk niet mogelijk om zonder hockeystick te spelen. Maar, wat heb je nu allemaal nodig om fatsoenlijk hockey te kunnen spelen?

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat je een hockeystick nodig hebt om hockey te kunnen spelen. Maar wist je dat er ook speciale hockeykleding bestaat? Dit soort kleding is bedoeld om jou te beschermen tijdens het sporten. Van scheenbeschermers tot shirts. Alles is beschikbaar en speciaal ontwikkeld om jou een fijn gevoel te kunnen geven tijdens het spelen. Het is, net als bij voetbal, ook belangrijk dat je hockey schoenen draagt wanneer je hockey speelt. Deze schoenen zorgen er namelijk voor dat je genoeg grip hebt en zijn ontworpen om bepaalde seizoenen ook tegen te gaan.

Wanneer jij een hockeystick moet kopen is het ook belangrijk dat je weet waar je op moet letten. Naast de stof van de hockeystick is het belangrijk om te kijken naar de lengte en de kwaliteit. Het is erg goedkoop om een hockeystick van €30 te kopen, maar vaak zijn goedkope producten juist duurder op lange termijn. Zorg er daarom voor dat je een hockeystick van hoge kwaliteit aanschaft. Dit betekend natuurlijk niet dat de hockeystick alleen €400 kan zijn. Een goede kwaliteit hockeystick kan ook gemakkelijk zo’n €100 zijn. Er zit altijd een groot verschil tussen goedkope hockeysticks en duurdere varianten.

Zoals eerder genoemd is de lengte ook erg belangrijk. Zeker voor kinderen is het namelijk belangrijk dat de stick past bij hun lengte. Wanneer de stick te lang is, is het namelijk erg moeilijk om de technieken te leren uitvoeren. Een te korte stick zorgt er dan weer voor dat de lichaamshouding minder goed is, hierdoor kunnen rugklachten bijvoorbeeld ontstaan. Daarnaast is een te korte stick slecht voor het postuur van jouw kind.

Het is dus erg belangrijk om te zorgen dat jij, of jouw kind, hockey speelt met de juiste accessoires. Heb jij moeite met het spelen? Dit kan komen doordat jouw stick wellicht te lang is, of misschien heb je niet de juiste schoenen om controle over de bal te behouden. Kijk dus of er misschien tips voor jou tussen zitten en zorg ervoor dat jij nu ook kunt spelen als de beste.

 

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *