Retrokleding

Designs uit bijvoorbeeld de jaren ’60 – ’70 gemaakt met stoffen van nu! Dat is een beknopte samenvatting van de omschrijving “retro kleding“. Hoe leuk is het om rond te paraderen in een outfit die helemaal hip was tijdens de jaren 60 én waarmee je nu ook de blits maakt, geweldig toch! Omdat de kleding nieuw is hoef je niet bang te zijn voor verborgen gaten en scheuren of mottenballen. Je koopt de kleding in principe gewoon nieuw mits je deze overneemt van een ander. Dat is het fijne van retro. Eigenlijk is het een ideale combinatie van toen en nu.

Op en top retro

Een retrojurk zoeken is geen moeilijke opgave. Deze worden vaak aangeboden, jaren geleden droegen de vrouwen ook vaker rokken en jurken. Mooie bloemetjesmotieven en zwierige rokken, ook nu kom je er modern mee voor de dag. De kleuren die gebruikt worden zijn een lust voor het oog. Ook doen motieven met bolletjes het erg goed. Uiteraard is er teveel om op te noemen te verkrijgen. Denk eens aan jumpsuits en petticoats. Ouderwets is deze kleding zeker niet, je kunt er prima mee voor de dag komen mits de gelegenheid geschikt is. Ook op het gebied van schoenen is er veel te kiezen, dat maakt jouw outfit helemaal af!

Waarom retro?

Dat vragen mensen zich soms af. Er is tegenwoordig een ruim aanbod op het gebied van kleding, elk jaar komen er andere collecties op de markt, er zit altijd wel wat bij wat voldoet aan jouw smaak. Als je je liever minder doorsnee kleedt of zelfs wil opvallen, dan kies je voor retrokleding. Het kan natuurlijk ook zijn dat je het gewoon mooier vindt dat de kleding die tegenwoordig in de winkel hangt. De kleuren en de modellen zijn natuurlijk ook mooi. Voor andere mensen is het een soort herinnering aan vroeger. Uiteraard kan het ook zo zijn dat je retrokleding draagt omdat het een dresscode op een feest is. Denk eens aan een back to the ’70’s party! Hier misstraat dit soort kledij zeker niet, sterker nog, je valt juist op als je het niet draagt.

Wat de reden ook is en of je nou wel of geen retrokleding draagt, het belangrijkste is dat je je goed voelt in het kledingstuk van je keuze. Maar, het kan nooit kwaad om het dragen van retrokleding eens te proberen, misschien ben je meteen verkocht!

 

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *