H&M stop samenwerking met model Cara Delevingne

Het modemerk H&M heeft besloten om niet langer samen te werken met model Cara Delevingne. Aanleiding hiervoor is een foto waarop duidelijk is te zien dat ze een zakje wit poeder laat vallen. De foto werd in mei gemaakt bij haar huis in Londen. Voordat ze de deur opent valt er een zakje met witte inhoud op de grond.

Aan de Britse krant The Mirror bevestigt een woordvoerder van H&M dat Cara niet ingezet zal worden voor nieuwe campagnes. Dat het model het gezicht was van H&M wordt stellig ontkent. Ze zou enkel zijn ingezet voor een show.

Het merk heeft een zero tolerance beleid als het gaat om drugs. Eerder werd de samenwerking met Kate Moss vlak voor een grote campagne beëindigt nadat er beelden waren opgedoken waarop zij iets verdachts snoof.