Terug naar de jaren 90 met de ‘crop top’

Een van de kledingstukken uit de jaren 90 die van velen weg mocht blijven zijn de korte topjes. Toen bekend werd dat dit een van de hipste items zou worden van dit seizoen begonnen veel fashionista’s spontaan met diëten. Want een platte buik is toch minimaal een vereiste voor het dragen van een korte top.

Sterren verschijnen massaal in een crop top op de rode loper, vaak gecombineerd met een lange rok. En ook in het dagelijks leven wordt deze trend steeds vaker gespot. Niet alleen op het strand of tijdens het uitgaan, maar ook naar een diner of zelfs op kantoor.

Topjes zijn al jaren een van de meest spraakmakende kledingstukken. In de jaren 50 droeg Ginger Rogers er al een tijdens het tennissen en ook Marilyn Monroe werd regelmatig gespot in een korte top. De huidige generatie kent de topjes vooral van de Spice Girls die wereldwijd een rage ontketende.