Heeft de Hermes Birkin tas de magie verloren

Een prijskaartje van $10.000 en een lange wachtlijst; de Birkin is een van de meest felbegeerde tassen die er te koop is. Maar is dat nog steeds zo?

Wie kijkt in een willekeurige Aziatische stad zal moeten concluderen dat deze tas allang niet meer zo gewild is. Bijna elke vrouw lijkt een exemplaar van deze moeilijk te krijgen tas te bezitten. Zijn ze nog wel speciaal als iedereen er eentje lijkt te hebben.

Als je de wachtlijst bij Hermes wilt omzeilen, dan biedt Milan station in Hong Kong uitkomst. Hier staan de schappen vol met hippe Birkin en Kelly tassen, die vaak 50-100% duurder zijn dan bij Hermes zelf. Wie zich echt wil onderscheiden van de rest kiest voor een tas in een opvallende print of gemaakt van exclusief materiaal.

De populariteit van deze handtas is niet enkel vanwege het design. Een Birkin is naast een handtas namelijk ook een statussymbool. Het dragen ervan staat voor rijkdom en succes. Als je zo’n tas in je bezit hebt, ben je lid van een speciale club. Een club waar iedereen graag bij zou willen horen.