Tips speelgoed opbergen

Bagage, Antieke, Teddy, Sepia, Knuffel, Knuffeldier

Speelgoed is erg leuk voor kinderen en kan daarnaast ook nog eens erg leerzaam zijn. Door de jaren heen verzamelen ouders vaak erg veel speelgoed voor hun kind(eren). Een veelgehoorde ergernis bij ouders is dan ook de troep die speelgoed met zich meebrengt. Kinderen hebben zelf ook vaak de neiging om na het spelen wat anders te gaan zonder dat zij het speelgoed eerst opbergen. Gevolg is dat je een huis vol met spullen hebt staan. Gelukkig zijn er leuke oplossingen te bedenken zodat je huis er toch opgeruimd uitziet.

Investeer in een leuke opbergkast

De meest voor de hand liggende tip maar toch zo belangrijk: zorg voor een goede kast voor het speelgoed. Zolang je geen duidelijk aangewezen plek hebt voor het speelgoed van je kind zal het opruimen nooit spoedig verlopen. Je kunt naar een meubelzaak om daar een mooie kast uit te zoeken, maar je kunt ook andere dingen verzinnen. Tweedehands via Marktplaats of de kringloopwinkel zal je ook genoeg vinden. En voor de creatieveling zijn er genoeg mogelijkheden om zelf wat in elkaar te timmeren. Misschien dat je kind hier zelfs een beetje mee kan helpen zodat jullie samen werken aan een mooi resultaat. Op verschillende woonsites kun je inspiratie opdoen voor het maken van een leuke kast. Als je weinig ruimte hebt kun je bijvoorbeeld op zoek naar multifunctionele meubelen voor in je huis.

Speelgoed uitzoeken

Kinderen veranderen snel in fases naarmate ze ouder worden. Dit betekent dan ook dat ze op het geven moment uitgekeken zullen zijn op bepaald speelgoed. Om die reden is het belangrijk om af en toe een frisse wind door het speelgoed te halen. Waar speelt het kind nog vaak mee en welk speelgoed ligt te verstoffen in een kast? Laat je kind hierover meedenken maar wees daarbij ook kritisch wanneer het kind speelgoed niet weg wil doen waar hij/zij nooit mee speelt. Wanneer het speelgoed nog in goede staat is kun je het verkopen of weggeven aan de kringloop zodat het speelgoed een tweede leven kan krijgen.

Buitenspeelgoed

Vergeet in het proces ook niet het buitenspeelgoed. Heb je daar een goede plek voor? Als je nieuw speelgoed uitzoekt kan je ook op zoek naar speelgoed dat zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Dit zorgt weer voor een vermindering van de hoeveelheid speelgoed die je in huis hebt.

 

 

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *