lederhosen

Lederhosen: de mannen outfit voor het Oktoberfest

Komend jaar het Oktoberfest in München bezoeken met je vriendengroep? Daar hoort natuurlijk het dragen van lederhosen bij. Lokale feestgangers waarderen het enorm als je buitenlanders de juiste Oktoberfest kleding dragen. Vrouwen dragen Dirndls en mannen lederhosen. In dit artikel vertellen we meer over de perfecte mannen outfit voor het Oktoberfest.

Oktoberfest outfit voor mannen

Bij een Oktoberfest outfit denkt men natuurlijk aan lederhosen, maar voordat je deze aantrekt moet je eerst een wit of geruit overhemd aan hebben. De lederhosen draag je namelijk over het overhemd heen. Korte of lange mouwen maakt niet uit, dit mag je zelf bepalen. Vaak zitten er aan de lederhosen al bretels. Zitten er geen bretels aan de lederhose? Koop dan losse bretels die matchen met je lederhosen.

Onder een lederhosen worden vaak grijze of witte sokken gedragen met daaroverheen traditionele alpenschoenen. Deze worden ook wel ‘Haferlschuh’ genoemd. Echter worden deze schoenen enkel gedragen door de die-hard Oktoberfest-ganger. Wij snappen dat het kopen van een paar alpenschoenen voor het Oktoberfest misschien net iets te ver gaat. In dat geval kun je gewoon kiezen voor bruine of zwarte schoenen.

Wat een leuke aanvulling voor je Oktoberfest outfit is, is een legendarische Alpenhoed. Dit worden ook wel trachten hoeden genoemd. Dit is een hoed voorzien met een band en veer. Dit is helemaal niet verplicht, maar is natuurlijk wel leuk!

Lederhosen onderhouden

Een echte lederhosen gekocht die meerdere Oktoberfesten moet overleven? Dan is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Door je lederhosen te onderhouden blijft deze jarenlang mooi. Suède runderleer, geitenleer en hertenleer lederhosen moeten regelmatig ingespoten worden met kleurloze suède spray. Bij gladde lederhosen, ook wel vet lederen genoemd, moet je voor en na het dragen insmeren met ledervet. Een lederhosen hoort niet gewassen te worden, dit zorgt ervoor dat die een authentieke uitstraling krijgt. Enkel schoonmaken en onderhouden is gebruikelijk.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *