Dames jeans tips: verschillende pasvormen

Een jeans voor dames  kopen is altijd lastig. Je hebt keuze uit een groot aantal pasvormen, merken en kleuren. Voor iedere vrouw is er wel een passende pasvorm te vinden. Lees hieronder meer over de verschillende jeans pasvormen voor mannen.

Ben je trouwens op zoek naar een jeans met perfecte pasvorm en een hoog draagcomfort? Red button jeans zijn een echte aanrader voor dames!

Slim- of tapered fit

Op dit moment zijn tapered fit jeans erg populair. Zowel bij dames als bij de heren is dit momenteel de meest gedragen jeans pasvorm. De broek zit als een regular model, maar zit bij de enkels als een slim model doordat de pijpen smal aflopen.

Straight fit

Straight cut jeans, hetzelfde als regular fit, zijn rechttoe-rechtaan spijkerbroeken. Deze pasvorm is het klassieke model dat je met vrijwel alle kleding goed kan combineren. De broek zit precies op je heupen en heeft rechte broekspijpen.

Boyfriend

Boyfriend jeans zijn de tegenhanger van skinny spijkerbroeken. Deze broek ziet eruit alsof je de oude jeans van je vriendje hebt aangetrokken, vandaar ook de naam “boyfriend” voor deze pasvorm. Boyfriends jeans vallen laag op je heupen en ziet eruit alsof hij bijna afzakt. Dit model valt ruim om je benen en je ziet ze veel met gaten en/of slijtplekken. De pijpen worden vaak nonchalant opgerold.

Bootcut

Deze spijkerbroek zit mooi strak om de heupen en loopt van de knieën wijd uit. Deze pasvorm creëert een mooi zandloper effect. De broekspijpen zijn lang en vallen over je schoenen heen tot bijna op de grond.

Low rise

Bij low rise jeans valt de taille onder je heupen, vaak op je heupen. Deze jeans zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Bij het dragen van een low rise broek wordt er vaak gekozen om een langer shirt te dragen.

High rise

De high rise valt juist extra hoog en sluit zelfs boven je navel aan. Dit model zie je tegenwoordig steeds vaker. Het voordeel van high rise jeans is dat ze erg comfortabel zitten en als je een (klein) buikje hebt kan valt die niet op bij dit model.

Wide en flared leg

Wide leg jeans worden ook wel de flair cur genoemd. De jeans met deze pasvorm hebben wijde pijpen. De broekspijpen lopen wijd vanaf de dijen. Daarnaast hebben wide leg broeken vaak grotere en diepere achterzakken.

Tip: wil je jeans kopen? Vaak ben je dan binnen no-time veel geld kwijt. Jeans zijn nu eenmaal niet goedkoop, daarom kan je vast een kortingscode gebruiken. Via deze link ontvang je hoge korting bij Zalando lounge.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *