Belangrijke aandachtspunten voor tijdens het shoppen!

Iedereen kent dat schuldgevoel wel op het moment dat ze in de kast kijken en vervolgens al die kaartjes nog aan je kleding ziet zitten. Je was destijds ervan overtuigd dat je geweldig had gescoord tijdens je laatste shopsessie. Je komt dan bedrogen uit als je de kleding uiteindelijk nooit gaat dragen. In dit artikel worden een aantal belangrijke aandachtspunten gegeven waar je je aan kan vasthouden tijden het shoppen. Dit kan vooral tijdens de SALE bijzonder goed van pas komen.

Kies niet alleen voor trendgevoelige kleding

Het is niet altijd even gemakkelijk om goed en rationeel na te denken tijdens het shoppen. Wanneer je iets ziet weet je onbewust al snel of je iets wilt hebben of niet. Hierbij is het belangrijk dat je niet alleen maar kleding koopt die erg uniek is en vervolgens nergens met kunt combineren. Het is beste is dat je kleding kast voor ongeveer 75% gevuld is met goede jeans, blouse, trui, gilet of wat dan ook bij jouw specifieke kledingstijl past. Probeer tijdens het shoppen dan ook gewoon in je hoofd alvast wat outfits te maken, zodat je precies weet wat je straks kunt combineren.

Kwaliteit boven kwantiteit

Hierbij kunnen de meningen natuurlijk enorm verschillen, want hoeveel moet je betalen voor goede kwaliteit. Een goede graadmeter is door te kijken naar de stoffen waar het van gemaakt is, daarnaast kan het merk ook invloed hebben op de prijs. Het belangrijkste is dat je niet elke 4 maanden nieuwe jeans moet kopen omdat ze inmiddels versleten zijn. Dan kun je altijd beter jeans van betere kwaliteit nemen zodat je er langer van kunt genieten. Kwantiteit wordt vaak boven kwaliteit gekozen tijdens de sale. Je neemt dan gemakkelijk wat extra kleding mee omdat het toch al in sale is. Ga vooral tijdens de sale na of je het echt mooi vindt en of het daarnaast ook nog van kwalitatief goede stoffen gemaakt is. Dit kan helpen omdat je niet te laten verblinden door het goedkope prijskaartje.

Alleen shoppen of met vriendinnen?

Dit is een vraag die je vooral jezelf moet stellen. Ga je voor de gezelligheid dan is het natuurlijk heel makkelijk om die vraag te beantwoorden. Wil je daarnaast ook thuiskomen zonder het schuldgevoel van wat heb ik nu weer gekocht? Dan wordt je nooit onbewust gedwongen door die vriendin die roept dat het je zo fantastisch staat en waar je zelf bij twijfelt.

Online shopping

Mocht je jezelf niet vertrouwen tijdens de uitverkoop dan kun je er ook voor kiezen om online te shoppen bij een webshop als La Boule. Op het moment dat je dan toch niet tevreden bent is de drempel om iets terug te sturen namelijk vele malen lager dan wanneer je terug moet gaan naar de winkel.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *