Wat zijn Manchetten en hoe worden ze gedragen?

Een blouse of overhemd is altijd afgewerkt met Manchetten. Deze zitten bevestigd aan het uiteinde van de mouw. Een apart gedeelte van de blouse, dat vrij strak om de pols zit. Het is een nette afwerking van een overhemd. Door middel van de opening, kunt u de overslag maken. Zit de opening er niet? Dan hebben ze geen functie en zijn de Manchetten puur ter decoratie in het overhemd verwerkt.

Welk type Manchetten zijn er?

Er is een verschil tussen een enkel en dubbel Manchet. Bij een enkel Manchet wordt de overslag door middel van één of twee Manchetknopen dichtgemaakt. Ook wel Barrel Cuff genoemd. Dit type is geschikt voor mannen met wat kortere armen. Bij een dubbel Manchet wordt de mouw aan het overhemd terug geslagen waardoor er een dubbele mouwlaag ontstaat. Ook wel Dubbel Cuff genoemd. Daarna worden de knopen tegen elkaar gelegd. Het is een wat klassiekere manier om een mouw af te werken.

Hoe is de Manchet ontstaan?

Vroeger werden Manchetten gebruikt om een kledingstuk te beschermen tegen vuil en slijtage. In het begin van de 19de eeuw hing het Manchet los aan de mouw en later werd deze vastgezet. In die tijd was het lastig om uw overhemd na 1 dag dragen mooi wit te houden. Niet iedereen had de mogelijkheid meerdere witte overhemden aan de schaffen. Daarom werden er losse Manchetten en kragen gedragen.

Pas de kleur Manchetknoop aan op de kleur van uw overhemd

Er zijn verschillende kleuren en maten Manchetten te krijgen. Het geeft uw blouse een chique uitstraling. Dat is minder bij een overhemd wat afgewerkt is met een normale knoop. Het is dus belangrijk hoe u er graag uit wilt zien en wat u wilt uitstralen. Daarom worden deze Manchetknopen vaak toegepast bij luxere overhemden, zeer geschikt voor een zakelijke afspraak of meeting. De kleur van de Manchetknoop kunt u mooi afstemmen op de kleur van uw overhemd.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *