Hockeystick

De verschillende soorten Hockeysticks

Een stick is bij hockey een van de belangrijkste attributen die nodig zijn om de sport te kunnen beoefenen. Bij de aanschaf van een hockeystick is het van belang er op te letten of je een keeperssticks, een veldstick, een zaalstick of ijshockeystick nodig hebt. Daarnaast zijn er dames- heren en kindersticks te koop. Hockeysticks zijn vaak van hout of kunststof, maar ook een combinatie van beide materialen komt vaak voor. Er is dus keuze in overvloed en er komen regelmatig nieuwe hockeysticks op de markt, zodat het belangrijk is om u goed te laten informeren, voor u tot aanschaf over gaat.

De kosten van een hockeystick

Er is een groot prijsverschil tussen hockeysticks. Er zijn sticks verkrijgbaar voor ca. 15.00 Euro, maar ook sticks die ruim 400 Euro kosten. Daar zitten uiteraard heel veel prijsklassen tussen, zodat er altijd wel een stick te koop is die voldoet aan uw wensen en die betaalbaar is. Er zit wel een verschil in kwaliteit tussen hele goedkope of juist behoorlijk dure sticks. Het is dus belangrijk daar goed op te letten en niet over 1 nacht ijs te gaan bij de aankoop.

De lengte van de hockeystick

Bij een hockeystick is de lengte die in inches wordt gemeten belangrijk. Zeker voor kinderen ins het van groot belang om een stick te kopen die past bij hun lengte. Een te lange stick maakt het moeilijk de techniek te leren. Een te korte stick kan echter voor een verkeerde lichaamshouding zorgen en dus gezondheidsklachten zorgen.

Naast een hockeystick heb je vaak ook nieuwe hockeykleding nodig. Welke hockeykleding past het beste bij je? Lees het via onze blog!

 

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *