H&M sluit 2014 af met een hogere omzet dan 2013

Omzet van H&M december 2014 is bekend gemaakt: en is met maar liefst 15% gestegen ten opzichte van vorige jaar. Zelfs met een concurrent als Primark, is H&M erin geslaagd om niet onder deze concurrentie gebukt te gaan. Het Zweedse modeketen heeft zelfs 2014 maar liefst 300 winkels extra filialen geopend.
Verder is de succesvolle afsluiting van 2014 te danken aan nieuwe winkelformules en het succes omtrent de online verkopen. Hierdoor lijkt het er ook op dat H&M niet gebukt gaat onder de verschuiving van filialen verkopen naar online.

H&M blijft investeren in nieuwe winkelformules om de concurrentie achter zich te laten. Zoals in 2013, dat was het jaar dat zij hun nieuwe winkelformules als & Other Stories en Weekday tot leven hebben gewekt. & Other Stories en Weekday komen niet in Nederland als fysieke winkels op de markt, maar zijn alleen online te bereiken.

Sterke concurrentie van Primark. H&M is bezig met een sterk offensief richting deze keten. Maar Primark gaat ondertussen niet gebukt onder de druk die H&M uitvoert, want het boekt zelf ook zeer goede verkoopresultaten. Verder blijft Primark de concurrentiestrijd aangaan met het openen van meer filialen wereldwijd.

Bron: RTL nieuws

Foto: Wikipedia.org
Foto: Wikipedia.org

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *