Anna Wintour draagt altijd dezelfde schoenen!

Een van de meest invloedrijke vrouwen in de modebranche, Anna Wintour, blijkt toch een zwakte te hebben: haar schoenen. Want al 19 jaar wordt de hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue gespot met hetzelfde model schoen. De Engelse krant Dailymail zocht uit waarom de modekoning een zwak heeft voor juist dit model schoen. En, misschien nog wel belangrijker, is het nog steeds hetzelfde paar?

Dit model schoenen werd speciaal voor Anna Wintour ontworpen door niemand minder dan Manolo Blahnik. Het is een nude-kleurige pump met een klein hakje en twee brede bandjes aan de voorkant. Ze bezit een versie met en zonder enkelbandjes. En waarschijnlijk nog wel een stuk of 100 andere exemplaren van dit type schoen.

Het is niet zo gek dat ze kiest voor nude-kleurige schoenen, deze zijn namelijk goed te combineren met elke kleur. En ze passen perfect bij de ietwat ingetogen kledingstijl van Wintour, bestaande uit jurkjes met prints, en niet te vergeten bij haar strenge bob-kapsel.