Mario Testino lanceert modelabel Mate

Menig beroemdheid heeft hij voor zijn lens gehad, topfotograaf Mario Testino. Door de jaren heen heeft hij plaatjes geschoten van de mooiste outfits gemaakt door topontwerpers als Chanel, Burberry en Dior. Het is dan ook niet zo vreemd dat het bij de fotograaf is gaan kriebelen om zelf te ontwerpen.

Na een bezoek aan zijn geboorteland Peru, waar hij was om landgenoten op het platteland op de foto te zetten, werd hij gegrepen door de prachtig gekleurde kleding die hij terug zag op zijn foto’s. Dit was voor hem de inspiratie om een lijn met prachtige felle prints te creëren.

De naam van zijn collectie, Mate, is afgeleid van zijn eigen gelijknamige Peruaanse kunststichting.  En van de opbrengst zal maar liefst 20 procent naar de stichting gaan. De kledinglijn, die voornamelijk uit T-shirts, sjaals, kaftans en tassen bestaat is vanaf juni exclusief te koop bij online aanbieder Net-a-Porter.