Dit zijn de kledingvoorschriften voor als je gaat golfen

Je hebt besloten om samen met je vrienden op golf te gaan. Je hebt dit nog niet eerder gedaan en je vraagt je daarom af wat je allemaal nodig hebt en of er bepaalde kledingvoorschriften zijn. In de golfwereld zijn er wel degelijk kledingvoorschriften. Welke dat zijn lees je in dit artikel.

Bovenkleding

Als we het hebben over de bovenkleding dan hebben zowel mannen als vrouwen dezelfde golfkleding aan. De bovenkleding bestaat ui een nette polo met kraag. Dit is een speciaal T-shirt ontwikkeld voor de golfsport. Doordat de stof hiervan ademt kan transpiratievocht makkelijk afgevoerd worden. Voor mannen is er nog een ander optie: een net overhemd! Ook deze moeten voorzien zijn van een kraag en kunnen zowel lange als korte mouwen hebben. In de winter kan je een speciaal golfjack aantrekken over je polo en eventuele trui. Dit golfjack is gemaakt van waterdichte stof. 

Onderkleding

Qua onderkleding mag je zowel een lange als korte broek dragen. De korte broek moet op knielengte vallen en hoort er netjes uit te zien. Vrouwen mogen er ook voor kiezen om een rok te dragen. De rok mag boven de knie vallen. In de winter kan je ervoor kiezen om een regenbroek te dragen. Het is handig om ook een extra paar sokken of golflaarzen mee te nemen. 

Schoenen

Om de baan te mogen betreden zijn speciale golfschoenen verplicht. Door de speciale noppen onder de schoenen sta je stevig op de baan. Dit is heel handig, want de eerste stap is een stabiele houding. De noppen bestaan uit verschillende maten. Er zijn speciale golfschoenen waarbij je de noppen kan losdraaien verwisselen voor nieuwe. 

Accessoires

In de zomer zijn petten en hoeden erg populair onder de golfers. Deze beschermen je tegen de zon waardoor je beter zicht hebt op de baan. In de winter kan je beter een warme muts dragen, zo verlies je minder lichaamswarmte. Er zijn dus wel een aantal kledingvoorschriften waar je je aan moet houden.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *