Waarom nog een winterjas mannen dragen?

Nederland kent nog maar nauwelijks echt koude winters. Natuurlijk vriest het wel eens een paar dagen, maar hoe lang is het niet geleden dat we te maken hadden met zo’n ouderwetse vorstperiode van minimaal twee weken? Het uitblijven van die echt koude winters heeft een aantal belangrijke gevolgen.

Allereerst is daar natuurlijk onze energierekening, die door de relatief warme winters lager uitvalt in vergelijking met jaren geleden. Maar ook qua kleding verandert er een hoop door de warmere winters. Een winterjas mannen of Parka jassen heren zie je een stuk minder in het hedendaagse straatbeeld, want waarom zou je deze nog dragen?

 

winterjas heren

 

Mannen zijn qua mode iets minder trendgevoelig dan vrouwen. De winter schrijft voor vrouwen een winterjas voor en aan dit voorschrift wordt maar wat graag gehoor gegeven. Kijken we naar de winterjas mannen en de Parka jassen heren, dan zien we dat de winter deze kledingstukken ook voorschrijft, maar dat hier een beduidend minder gehoor aan wordt gegeven door mannen. De reden hiervoor moeten we zoeken in het feit dat mannen net iets minder met mode ophebben dan vrouwen.

Mannen zijn daarnaast ook praktisch en vinden het vaak niet nodig om een winterjas mannen aan te schaffen. Een dikke trui met daarover een trainingsjack of iets warmere herfstjas volstaat immers ook. Dus waarom dan geld uitgeven aan een Parka jassen heren?

Mannen, doe jezelf niet tekort!

Hoewel Parka jassen heren niet hoog op het verlanglijstje staan worden ze natuurlijk niet voor niets op de markt gebracht. Een winterjack of wintermantel heeft namelijk wel degelijk een aantal voordelen ten opzichte van andere jassen. Zo hebben deze jassen vaak een capuchon die je beschermt tegen winterse neerlag als regen, hagel en (natte) sneeuw. Ook zorgen deze jassen ervoor dat je goed beschut bent tegen de wind die in de winter zo guur uit het oosten kan waaien.

Een jas met daaronder een trui volstaat vaak net niet en daarmee loop je het risico om flink ziek te worden. Je zal niet de eerste zijn die een longontsteking oploopt, omdat je geen winterjack of warme wintermantel wil dragen. Tot slot is het ook wel een beetje vreemd om in de winter in een jas te lopen die eigenlijk niet voor dit seizoen geschikt is.
Dus mannen, doe jezelf niet tekort en pas jouw kleding aan het seizoen aan. Doe je het niet voor jezelf, doe het dan voor die ander, want die zal dit zeker waarderen. En zeg nu zelf, dat is toch ook heel wat waard?

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *