baard

Hoe verzorg je je baard?

Het is niet alleen je scheermes weggooien, achterover leunen en wachten op een mooie, volle en gezonde baard. Het kweken van een baard vergt veel aandacht, zorgvuldigheid en onderhoud. Deze tips zullen je helpen bij het optimaliseren van je baard.

Tip 1:  Wees geduldig

Een van de belangrijkste zaken bij het kweken van een baard is zelfbeheersing. Beginners hebben vaak de neiging om vroegtijdig hun baard te trimmen. Een baard dient ten eerst gelijktijdig te groeien (sommige haren groeien sneller dan andere) voordat je het gaat trimmen. Na ongeveer 4-6 weken heb je een goede baardlengte om mee te beginnen en je baard vorm te geven.

Tip 2: Was het regelmatig

Baarden kunnen gemakkelijk stof, dode huidcellen en voedsel deeltjes opvangen. Al deze deeltjes kunnen er voor zorgen dat je een jeukende baard krijgt. Daarom is het van essentieel belang om je baard regelmatig te wassen. Gebruik nooit gewone haar shampoo of zeep! haarshampoo is niet bedoeld voor je gezichtshaar. Het kan er namelijk toe leiden dat je huid en baard erg droog en grof worden.  Het is raadzaam om baardshampoo te gebruiken of een baard en face wash. Dit zal zorgen voor een zachte en schone baard.

Tip 3: Baardolie is je beste vriend!

Ik zal het blijven zeggen… baardolie is een must! Een wondermiddel voor het hydrateren, verzachten en verzorgen van je baard. Door je huid en baard te hydrateren wordt de huid elastisch en sterk. Dit zorgt er voor dat je huid minder kwetsbaar  is voor wrijvende baardharen tegen je huid en dus ook minder irritatie. Verzorg je baard met de vertrouwde baardolie van Guardenza. Een heerlijk ruikende en goed verzorgende baardolie wat uit 100% natuurlijke ingrediënten bestaat.

baardolie

Tip 4: Train je baard

Je baard dagelijks kammen met een baardkam of baardborstel helpt je eigenwijze baardharen te temmen en te trainen om in neerwaartse richting te groeien. Een middel die daarbij helpt is baardbalsem. Baardbalsem houd wilde en ontembare baardharen onder controle en vormt je baard zoals gewenst. Het fungeert ook als een leave-in conditioner, dat betekend dat het een ultieme verzorging bied en de baard zacht maakt.

Tip 5: dieet

Voor goede en gezonde baardgroei zijn voldoende essentiële voedingsstoffen nodig. Het drinken van veel water en het voorkomen van stress en oververmoeidheid helpt je baardgroei te bevorderen. Vitamine B6, C en E, helpen daarbij ook met het gezond houden van je huid en haar.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *