Dit worden dé kleuren van het voorjaar

Overal ter wereld (maar vooral in steden als Milaan en New York) zijn de modeshows weer volop bezig. Veel grote merken presenteren de nieuwe collectie. Hieruit kunnen we eigenlijk één ding nu al opmaken: drie kleuren gaan de boventoon voeren in 2016. Vrijwel overal zien we de combinatie van wit, rood en zwart terugkomen. Het is dan ook wel veilig om te zeggen dat dit dé kleuren van het voorjaar en de zomer gaan worden. Zelf ben ik er wel over te spreken, ik draag sowieso al best vaak de combinatie van rood, wit en zwart, dus ik surf eigenlijk automatisch al mee in deze trend!

Rood, wit, zwart en Mediterraans

Waar denk je aan bij de kleuren rood, wit en zwart? Het zou zo maar kunnen dat je direct een beetje aan de zuidelijke regio’s begint te denken. De kleurcombinatie van rood, wit en zwart is eigenlijk altijd al populair in Mediterraanse en Zuid-Amerikaanse landen. Het is dan ook geen verrassing dat we invloeden uit deze regio’s ook terugzien in de collecties van grote merken. Ik heb bijvoorbeeld erg veel jurken waarin rood de boventoon voert gezien, lang of kort. Nog een opvallende trend die mij opviel is dat veel jurken en shirts een open schouder hebben, een beetje zoals veel flamencojurken dus.

Een beetje Spanje in Nederland

Het is altijd afwachten in hoeverre de trends in de modewereld ook overslaan op de mainstream. Niet altijd is de invloed vanuit de modewereld zo groot als wordt verwacht voor het daarop volgende seizoen. Tegelijkertijd is het simpelweg zo dat de modewereld ook bepaalt wat er in de winkels hangt en daarom wat de consumenten kopen. Ik verwacht zelf dat de trend in de modewereld aardig sterk gaat doorzetten. We zijn in Nederland natuurlijk super goed in zeuren over het koude weer (ik ook, geloof me) en iedereen zou best het Spaanse klimaat willen ruilen met dat van Nederland. Bovendien merk ik in mijn omgeving dat dingen als salsadansen steeds populairder worden.

Al met al lijkt me de nieuwe modetrend van rood-wit-zwarte kleding met Mediterraanse invloeden perfect aansluiten bij de voorkeuren van heel veel vrouwen in Nederland. Daarom denk ik ook dat we het komende jaar een heel klein beetje Spanje naar Nederland gaan halen in de mode. Ik moet zeggen, ik vind het super leuk en heb zin om al weer voor de lente te gaan shoppen!

Wat denken jullie, gaan deze drie kleuren en stijl populair worden?

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *