Primark gaat online

Een aantal jaar geleden was het hebben van Primark kleding bijna een luxe, wat ironisch is want het hebben van een Primark bloesje kost doorgaans niet meer dan een paar euro. De prijs is dus niet de bepalende factor, waarmee de semi-luxe uitstraling wordt bepaald, maar dat is de verkrijgbaarheid.  Een aantal jaar geleden hadden wij in Nederland namelijk geen Primark en was de winkel alleen in Groot-Brittannië te vinden. Langzamerhand komen er steeds meer Primark vestigingen in ons land. Toch is het aantal vestigingen niet veel, zoals een H&M in elke stad, en moet je bij een beetje pech stad en land afreizen om kleding van de Primark te kunnen scoren.

Nog geen online winkel
Nu heeft Primark bekend gemaakt dat het zijn najaarscollectie online gaat zetten. Maar voordat er een golf aan blijdschap ontstaat onder de Primark fans, starten ze vooralsnog niet een online winkel. Het zet alleen 70% van zijn kledingcollectie op de website, zodat shoppers alvast een kijkje kunnen nemen en de bijbehorende prijzen en andere informatie over de kleding kunnen vinden. Hoewel de budgetkleding niet online te koop is, is de stap naar een online winkel hiermee wel kleiner. 70% van de collectie staat tenslotte straks online. Primark is één van de weinige winkelketens die geen online winkel heeft. Mocht de winkel in de toekomst toch de overstap maken, dan is het de vraag of zij een mooie retailmix van online en offline kunnen krijgen of dat de online verkoop de offline verkoop gaat bemoeilijken.

 

 

2 comments / Add your comment below

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *