Hoe weet ik welke schoen bij mij past?

Wanneer je online aan het shoppen bent naar nieuwe kleding, staat alles altijd perfect bij de modellen. Maar als je het kledingstuk eenmaal thuis probeert, kan het soms wat tegenvallen. Word niet gelijk wanhopig, dit heeft allemaal te maken met de pasvorm. Zo staat het ene shirt met die V-hals geweldig bij de ene, terwijl het bij de ander helemaal niet flatteus is. Zo is het ook op het gebied van schoenen, want geen enkele voet is hetzelfde. Dus waar moet je in dit geval rekening mee houden als je op zoek gaat naar een nieuw paar schoenen?

Kies de juiste maat

Misschien denk je nu dat deze tip wat overbodig is, maar voor alle zekerheid halen we het toch maar even aan: kies altijd de juiste maat. Te kleine of te grote schoenen zitten niet alleen heel erg oncomfortabel, maar zijn ook nog eens schadelijk voor je voeten. En de aankoop is ontzettend zonde van je geld. Meet dus je voeten altijd even op, het liefst aan het einde van de dag. Je voeten zetten wat uit in de loop van de dag. Zo weet je zeker dat je nieuwe schoenen niet te krap zitten. Daarnaast zijn je voeten eigenlijk nooit van gelijke grootte, dus ga bij je nieuwe schoenen dus uit van de maat van de grootste voet. Wanneer er tussen beide voeten een verschil is van bijvoorbeeld een halve maat, kan je dit verhelpen door een zooltje in de schoen te leggen van de kleinere voet. Kijk verder ook altijd goed naar de maattabel van de winkel omdat niet in alle gevallen dezelfde afmetingen bij een schoenmaat horen.

De pasvorm

Dan is er nog iets belangrijks: de pasvorm. Want vergeet niet dat ook schoenen je voeten op de verkeerde manier kunnen accentueren. Heb je bijvoorbeeld een wat bredere voet? Dan is het verstandig om niet te kiezen voor een laag model, maar juist een schoen tot aan de enkel. Zeker wanneer je enkels naar binnen staan. Zo lijken je voeten minder plat. Meet dus voor de zekerheid ook altijd even de breedte van je voeten op. Aan de hand hiervan kan je heel eenvoudig het model zoeken dat bij je past. Zo kunnen mannen in de webshop van Van Bommel herenschoenen aangeven wat de maat en de breedte van de voet is. Heb je juist lange, smalle voeten? Kies dan voor een ‘halve’ schoen, zoals bootschoenen. Deze maken je voeten optisch weer wat kleiner. Een andere optie is boots of sneakers met riempjes en veters. Zo heb je niet alleen alle gelegenheid om de schoen goed om je voet te binden, de applicaties leiden de aandacht ook nog eens af van je smalle voet.

Materiaal van de schoen

Schoenen worden gemaakt van verschillende materialen. Maar hoe weet jij nou welke het meest geschikt is voor jou? Hierbij is het verstandig om eerst na te gaan of je gauw last hebt van zweetvoeten. Want in dit geval is het verstandig om schoenen van synthetische stoffen te vermijden. Zoek in dit geval exemplaren van stof of leer. Kijk ook of je voeten voldoende kunnen ‘ademen’ , anders worden je voeten alsnog vrij snel vochtig. Heb je deze klachten niet zo snel en kies je voor synthetische schoenen? Zorg dan dat je katoenen sokken draagt om het vocht bij de voeten goed op te vangen. Anders kan er een onaangename lucht in de schoenen trekken.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *