Het bijzondere verhaal van premiummerk BALR.

Foto: BALR. (c)

Neem drie Nederlandse topvoetballers met een gemeenschappelijke interesse in mode, creativiteit en een beetje business-sense, en je komt bij BALR., het sport/lifestylemerk van profvoetballers Eljero Elia (Feyenoord), Demy de Zeeuw (geen club) en Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain). Het is natuurlijk niet heel origineel: topsporters die hun miljoenen stoppen in een modemerk dat vanwege hun bekendheid al snel een respectabele verkoop heeft. Maar BALR. is anders, BALR. overstijgt inmiddels de bekendheid van de drie profs.

BALR. – anders dan anders en extreem succesvol

Het idee van BALR. kwam van voetballer Demy de Zeeuw, die inmiddels zonder club zit en niet al te veel moeite meer lijkt te doen om een nieuwe club te vinden. Hij werd bekend als speler van AZ en Ajax en werd wereldwijd bekend dankzij een ongelooflijke schop op zijn mond tijdens de halve finale van het WK 2010 in Zuid-Afrika. Later speelde hij in Moskou, waar hij tijdens een lange autorit in de file op het idee van BALR. kwam: een premium modemerk dat het decadente van de superrijken verbindt met het sportieve van voetbal.

Al snel voegden zijn collega’s Eljero Elia en Gregory van der Wiel zich bij hem: ook zij hadden interesse in mode en waren in voor het avontuur van de onderneming. De kleding ontwerpen ze zelf en is vooral herkenbaar aan de prominente naam BALR. en een doelnetmotief dat in veel van de producten naar voren komt. Het merk is overduidelijk vanuit de voetbalwereld en bovendien erg populair onder profs. Het maakt het een populair merk onder voetballiefhebbers: je waant je een klein beetje in het rijke voetballeventje.

Slimme marketing veroorzaakt gigantisch succes

De voetballers worden ondersteund door internetondernemers Ralph de Geus en Juul Manders die het merk op een knappe manier groot hebben gemaakt. Belangrijk is met name het feit dat veel profvoetballers regelmatig foto’s posten op social media waarin ze de kleding van BALR. dragen. Een bekend voorbeeld is wereldtopper Angèl Di Maria die bij zijn breed uitgemeten transfer naar Paris Saint-Germain een shirt van BALR. droeg.

Groot voordeel is natuurlijk dat de voetballers van BALR. hun vrienden kunnen vragen de kleding te dragen. Waar een gemiddeld modemerk duizenden euro’s moet betalen voor dit soort acties, ligt het voor de hand dat ze dit voor BALR. gratis of tegen een vriendenprijsje doen. Dat het merk inmiddels zo populair is maakt het nog eenvoudig: stuur wat gratis producten op en je krijgt vanzelf de gewilde foto’s op social media.

Het merk is inmiddels bekender dan de voetballers en het is niet onwaarschijnlijk dat de voetballer straks meer verdienen aan het merk dan hun voetbalcarrière. Mission accomplished, zou ik zeggen.

Geef een reactie

Anti-spam verificatie *